Bahove Kapi i Astrologija
VAŽNOST RAZGOVORA SA BAHOVIM PRAKTIČAREM
"Lekar budućnosti će imati dva velika cilja.
Prvi će biti taj da pomogne pacijentu da spozna sebe i da mu ukaže na fundamentalne greške koje možda pravi, nedostatke u njegovom karakteru koje bi možda trebalo da ispravi i mane u njegovoj prirodi koje moraju biti iskorenjene i zamenjene korespodentnim vrlinama.
Druga dužnost lekara je da prepiše one lekove koji će pomoći telu da dobije snagu i umu da postane smiren,da proširi vidike, dosegne savršenstvo i na taj nacin donese mir i harmoniju celoj ličnosti."
Dr Edward Bach


Suštinski zadatak Bahovog praktičara je da pomogne klijentu da osvesti svoje mentalno ili emotivno stanje. Zašto je bitno da klijent bude toga svestan? Zato što uz Bahove kapi rastemo i razvijamo se kao ličnosti – a to ne može da se odvija nasumično, stihijski, bez svesti o tome koji su naši potencijali i na koji način treba da ih razvijemo u kapacitete (vrline, sposobnosti, veštine, znanja,…). Takođe je bitno da smo svesni koje su se prepreke unutar nas isprečile našem unutrašnjem spokoju, ili našoj komunikaciji sa samim sobom ili sa nekim iz našeg okruženja. Da li je ta prepreka naša netolerancija, posesivnost, strah, nestrpljivost, socijalna ili emotivna nezrelost, nedostatak samopouzdanja, samokontrole, nedostatak volje ili optimizma… Dva su preduslova za življenje života punim plućima: jedan je poznavanje i prihvatanje sebe (sa svim vrlinama i slabim tačkama), a drugi je visoka tolerancija na frustraciju, na osujećenost naših očekivanja. Zašto je bitno da poznajemo i prihvatimo sami sebe? Zato što je to jedini način da prepoznamo i definišemo i svoje slabe tačke, svoje mane, svoje nesposobnosti, svoje neveštine, odnosno ono što nam se ne dopada kod sebe ili što nas odvede s vremena na vreme u neki ćorsokak, u neku patnju. Tek tada, poznavajući sebe, mi smo u mogućnosti da menjamo ono što nam se ne dopada, da se usavršavamo tokom života, postajući tako zadovoljni sobom i svojim životom. Oba ova preduslova su fokus intervjua sa Bahovim praktičarem. Lakše je to uraditi sa nekim ko je stručan, ko će postaviti prava pitanja i pomoći vam, a ne nametnuti, da sami dođete do bitnih odgovora.
Autor teksta Milena Kostić


Čovek je slojevito biće, pa su i njegovi problemi slojeviti. Tokom života nailazimo na razne poteškoće, emocionalni problemi vremenom rastu, redjaju se u slojevima i tako pokrivaju osnovni uzrok problema. U terapiji Bahovim cvećem ide se "sloj po sloj". Prvo delujemo na ono sto je najvidljivije (površinski sloj) i to su problemi koje je klijent osvestio. Kada se taj sloj uravnoteži, otkriva se sledeći sloj i tako skidajući sloj po sloj dolazimo do suštine, odnosno do srži problema koji treba otkloniti. Razgovor sa praktičarem Vam omogućava da osvestite Vaše probleme. Ukoliko želite i astrološki uvid, analiza Vaše Natalne karte će pokazati na koji način možete izraziti energije izazovnih aspekata, koji uvek zahtevaju razvitak veće svesti, a za koje do sada niste našli resenje. Bahove kapi ce Vam biti podrška u tome.
UTISCI KLIJENATA
Bahove kapi su mi mnogo pomogle u problemu sa ucenjem i koncentracijom. Takodje, nedostajala mi je odlucnost ds zavrsim zapoceto, posto sam zastala na najtezem ispitu na fakultetu i to je trajalo pune 3 godine. Zbog svega toga sam izgubila samopouzdanje.

Razgovor sa prakticarem i terapija Bahovim kapima pomogli su mi da se vratim ucenju, povratim samopouzdanje i ispit sam polozila bez napora, ne osetivsi tenziju.

Po prirodi sam temperamentna, nestrpljiva i vrlo cesto osecam neki unutrasnji nemir. Mogu reci da su mi kapi pomogle da pronadjem unutrasnji mir.

Toplo ih svima preporucujem.
Selena (28 godina)Bahove kapi (dve kombinacije) koje mi je prepisala Biljana Rakočević, sam koristila oko tri meseca, pre dve godine. Kada sa ove vremenske distance, koja je sigurno izbrisala neke detalje, pokušam sa sažmem njihov utiaj, to bi bilo uspostavljanje ravnoteže između hteti, moći i umeti. Izdvojiću dva uticja Bahovih kapi koja su unapredila moj život.

1. Bahove kapi su mi pomogle da prevaziđem konstantnu tugu zbog gubitka majke i da počnem sa radošću i realnošću da je se sećam.

2. Bahove kapi su mi pomogle pri uspostavljanju odnosa sa kolegama koji su pre toga bili pretežno vođeni emocijama i veoma me uznemiravali. Iako sam bila rukovodilac grupe, nisam znala na pravi način da raspodelim posao i više sam obraćala pažnju na emotivne odnose između kolega, plašeći se da nekog ne povredim, što je negativno uticalo na posao. Često sam izbegavala konkretne probleme, a u sebi sam se preispitivala da li sam nesto rekla i pogresila, ili nisam rekla i ponovo pogrešila. Posle uzimanja Bahovih kapi, uspostavila sam krajnje poslovan i miran odnos na poslu, što je dovelo do poboljšanja mog ličnog učinka, i do zadovoljstva na poslu, a gotovo sam potpuno prestala da se bavi stvarima koje nisu vezane za posao.

Nakon mog prvog iskustva sa Bahovim kapima, verujem da ću, kad budem osetila potebu, ponovo potražiti njihovo blagotvorno dejstvo.
Tanja (45 godina)
Za Bahove kapi sam prvi put cula pre tri godine. I cim sam cula osnovno, obzirom na moju otvorenost prema svemu prirodnom u domenu lecenja i samopomoci, odmah mi se dopalo sve: metod lecenja (slican homeopatiji ciji sam korisnik nekad bila) i neskodljivost i pristup prema korisniku. Cinjenica da sam pocela da koristim Bahove kapi pocetkom najteze i najslozenije faze u mom zivotu, samo je jos vise pojacavalo moju veru u njih i daje im bez konkurencije, za mene, prvo mesto u oblasti prirodnog lecenja. Posle izvesnog vremena, moj suprug i ja smo shvatili da to sto nikako ne dobijamo dete vise nije stvar slucaja. Za mene je ulazak u borbu sa neplodnoscu i vreme od operacije do operacije, od jedne do druge vantelesne oplodnje umesto koraka ka ostvarenju cilja, bila borba Titana, gde je svaki novi strah znacio vecu i bolniju promenu u mojoj dusu, mom pogledu na zivot, pa cak i na mom telu. Do trenutka kad vise nisam mogla ni da legnem ni da ustanem bez osecaja sve vece anksioznosti. Cinilo mi se svi strahovi ovoga sveta su bas mene nasli, od najcrnjih do najbesmislenijih (vise nisam smela sama nocu da boravim kuci). Trenutak kad me je Biljana uvela u svet Bahovih kapi je bio trenutak spasa za mene. Moja kombinacija mi je pomogla da se vratim sebi, ponovo mi se vratio osmeh, pozitivna energija, vera, a ne strah, u ono sto mi donosi sutra i zivot. Shvatila sam da nisam na putu dobijanja deteta zato sto se to od mene ocekuje, vec zato sto to zelim (ta samospoznaja je posebno za mene bila nedostupna i duboko potisnuta). Sve su to Bahove kapi otvorile za mene i uvele me u trudnocu mirno i sigurno da ce sve, bez obzira na moje godine, biti uredu. Sa puno poverenja, kapi sam davala i mom sinu prvih par meseci kako bi lepse i lakse prihvatio novi svet i okruzenje u kom se nasao posle devet "ususkanih" meseci u mom stomaku. Ja sam uz pomoc Bahovih kapi i Biljane nasla mir, prihvatila izazov i nadolazecu promenu i ostvarila svoj san. Iskreno i od srca svima ih preporucujem.
Vesna (40 godina)