Bahove Kapi i Astrologija
OSNOVNI PRINCIPI METODE
Metoda dr. Bacha se u praksi koristi duze od 80 godina sirom sveta.

Osnovni princip ove metode je jednostavnost. Dr. Bach je osmislio jednostavan sistem lecenja koji obnavlja unutrasnju ravnotezu ljudskog bica. Preparati se jednostavno koriste i mogu ih koristiti svi, bez obzira na uzrasti i zdravstveno stanje.

Pored jednostavnosti, za ovu metodu je vazan jos jedan princip, a to je da je pravi uzrok bolesti unutrasnji (emotivni ili mentalni) disbalans. Ovaj sistem lecenja usmeren je na karakteristike individue, a ne na karakteristike bolesti i njene simptome. Bachovi preparati tretiraju nasa osecanja (strah, tuga, bes, povredjenost...) i nasa mentalna stanja (nestrpljenje, bezvoljnost, netolerancija, pesimizam, dekoncentrisanost ...).

Pravi uzrok bolesti uzrokovan je konfliktom duboko unutar naseg bica. Unutrasnja emotivna ili mentalna neravnoteza otvara sklonost ka povredama i bolestima. Kada ovo stanje potraje, bolest se materijalizuje. Postojanje bolesti ili povreda povratno utice na nas mir, dodatno ga remeteci. Tako ulazimo u zacarani krug . Stres i odgovor na stres leze u osnovi mnogih bolesti: visok krvni pritisak, srcana oboljenja, sklonost mozdanom udaru, migrena, poremecaj funkcije stitne zlezde, gojaznost, promene funkcije creva, povisen holesterol ...

Bahove kapi nam omogucavaju da postanemo autenticni i da svoje potencijale razvijemo u kapacitete, ili kako je dr. Bach rekao: "Covek ponovo postaje svoj tamo gde je to prestao da bude."