Bahove Kapi i Astrologija
KO JE BIO DR EDWARD BACH
dr Edward Bach (1866 - 1936)
Dr Edward Bach, lekar internista, bakteriolog, patolog, homeopata, astrolog, a pre svega vizionar, rodjen je 1886.god u Moseliju, pored Birmingena. Studije medicine upisao je 1906.god, a diplomirao 1912.god na univerzitetu u Londonu.

Od pocetka svoje lekarske prakse bio je misljenja da ljudsko bice treba leciti kao celinu i da su fizicki simptomi samo vidljivi i nametljivi delovi celine licnosti.

Licno iskustvo sa bolescu, kada mu je tokom Prvog svetskog rata dijagostifikovan karcinom i kada su mu lekari nakon operacije dali samo tri meseca zivota, pomoglo mu je da spozna sustinu. Bach je u prvom momentu, suocen sa smrcu, upao u duboku depresiju. Medjutim, vrlo brzo je smogao snage da nastavi sa radom. Posto se od njega vise nista nije ocekivalo, a bio je oslobodjen svih svojih zvanicnih obaveza, on se pun

entuzijazma bacio na eksperimente i proucavanja. Meseci su prolazili, on se osecao mnogo bolje, fizicki simptomi su bili mnogo blazi. Njegova bolest je nazadovala! Tada je uvideo da energija koju stvara ogromna strast ima snagu da pobedi svaku bolest !

Kroz sopstveno iskustvo je uvideo koliko su radost, ushicenost, dobro raspolozenje bitni za ljudsko zdravlje. Zakljucio je da nase bolesti samo ukazuju da ne zivimo u saglasnosti sa nasom prirodom i ne sledimo pravi put. Taj nesklad izmedju naseg unutrasnjeg bica i onoga kako se prikazujemo, neminovno nas dovodi do nezadovoljstva i patnje i na kraju do fizicke bolesti.


Duboko je verovao da priroda, posto je i covek deo prirode, ima "lek" za svaku ljudsku bolest. Verovao je da su biljke, kao vrlo stara, samonikla bica, sposobne da prenesu informaciju, iskustvo prezivljavanja u okruzenju. Verovao je da su one te, koje prirodnim putem doprinose da se licnost harmonizuje, a emocionalni i mentalni konflikti odstrane.

Zato je ostavio svoju razradjenu ordinaciju u Londonu i otisao u prirodu. Narednih pet godina proveo je u posmatranju i istrazivanju biljaka. Ova istrazivanja dovela su do identifikacije 38 preparata, sada cuvenog "Bahovog cveca", koji imaju sposobnost da obnove energiju uma i tela i pokrivaju sva emocionalna i mentalna stanja u kojima se ljudsko bice moze naci.


Ispunio je svoj san i stvorio sistem prirodnog lecenja koji je zasnovan na jednostavnosti i koji je dostupan svima.
Umro je godinu dana kasnije, spokojno, u snu, devetnaest godina nakon dijagnoze koja mu je postavljena od strane zvanicne medicine.